Liever een waardebon of een kerstpakket? Ontdek wat werknemers het liefst willen.
Liever een waardebon of een kerstpakket? Waar kiezen werknemers het liefst voor
02 augustus 2022 

Liever een waardebon of een kerstpakket? Waar kiezen werknemers het liefst voor

Kerstpakketten. De oerhollandse traditie die je als werkgever maar beter goed aan kunt pakken. Kom je aan het kerstpakket? Dan kom je aan Nederland!

Toch stelt het kerstpakket vaak teleur. Zo belandt groot deel van een kerstpakket in de voorraadkast. En leidt een cadeaubon ook niet altijd tot  waardering van werknemers. Ben je op zoek naar tips voor een kerstpakket waar elke werknemer blij van wordt? Dan raad ik aan dit artikel vertel te lezen.

Na het lezen van dit artikel weet je:

1. Dat het geven van een cadeaubon als kerstpakket not done is.
2. Dat non-food kerstpakketten de trend van 2022 zijn.
3. Dat het geven van een totale ervaring gelukkiger maakt dan spullen.
4. Met welk kerstpakket je elke werknemer verrast.

Hebben werknemers liever een waardebon of een kerstpakket?

Een cadeaubon geven als kerstpakket? Hele slechte keuze! Zo blijkt uit een onderzoek van kerstpakketten.nl, de grootste aanbieder van kerstpakketten in Nederland.

In het onderzoek werden tienduizend ondernemers bevraagd over het presentje aan het einde van het jaar. De conclusie? Je personeel haar eigen kerstcadeau uit laten zoeken of samenstellen kan echt niet meer! Bart Poierrié, directeur van kerstpakketten.nl verklaart:

''Mensen willen weer echt terug naar de leuke verpakking om mee te nemen voor onder de boom. Een cadeaubon verdwijnt onder in de la, hebben bedrijven ons verteld in het onderzoek. Als je daarmee komt zegt je personeel: Die hebben zich er dit jaar weer heel makkelijk van af gemaakt. '' - Bart Poierrié

Spreek waardering uit met het kerstpakket

Niet alleen is een goedkoop kerstpakket funest. Ook de simpelheid van een cadeau kan tot teleurstelling leiden bij werknemers. Omdat je ontzettend creatief kunt zijn in het geven van een kerstpakket, kan je als werkgever niet wegkomen met een simpel cadeau.

Een waardebon geven is dan ook het minst inspirerend om te geven en zo komt dit ook over op degene die het ontvangt.

''Het kerstpakket kan gezien worden als een soort schouderklopje van de baas. Met een cadeaubon gaat de hele aardigheid van het kerstpakket verloren. Het is een geschenk waarmee je jouw personeel bedankt en laat zien dat ze het goed hebben gedaan.'' - Bart Poierrié

De nieuwe trend van 2022: verschuiving naar non-food kerstpakketten

Steeds meer bedrijven kiezen voor het geven van een totale ervaring in plaats van een traditioneel kerstpakket vol vet, suikers en koolhydraten en spullen. Niet gek, want mensen worden gelukkiger van het hebben van een ervaring dan van het krijgen van spullen, zo blijkt uit een artikel van het NRC.

Dit heeft te maken met vier belangrijke bronnen die zorgen voor langdurig geluk: voorpret, genieten van nieuwe dingen, tijd doorbrengen met vrienden en familie en goede herinneringen. Een ervaring die je deelt met anderen tikt al deze vier geluksbronnen aan. Denk maar eens na hoeveel voorpret je alleen al ervaart voordat je op vakantie gaat!


Met Kerstpakketje Utrecht maak je elke werknemer blij

Wil jij je werknemers verrassen met een totale ervaring? Een ervaring die ze kunnen delen met hun partner, vriend, broer, zus, zoon, dochter of met iedereen. Dan is Kerstpakketje Utrecht echt iets voor jou.

Dit jaar zijn meer dan 10.000+ mensen blij gemaakt met Rondje Mario. En zijn enkele reacties. Leuk he!

''Wij hebben vandaag een Rondje Mario gedaan. We hebben genoten van een zeer vermakelijke, liefdevolle en leuke wandeling in de leukste stad van Nederland. Een 10 voor het idee en presentatie.'' - André en Edith
''Het was echt superleuk! Echt heel leuk hoe jullie dit zo bedacht hebben. We gaan het zeker nog een keer doen, maar dan in Amsterdam. We zijn heel benieuwd naar de volgende.'' - Mara
''Geweldige dag gehad! Mijn vriend en ik hebben vandaag een Rondje Mario gedaan en we hebben echt genoten. Wij wonen al in Utrecht en kennen echt al aardig wat over de stad, maar jullie hebben ons echt verrast met de leuke feitjes! Je ziet heel veel van de leuke dag en kunt onderweg nog 030-shotten en lekkere broodjes eten, een prima combi zo. Dus hartstikke bedankt voor de leuke dag!'' - Keith en Evelien

Bekijk onderstaande video voor een korte sfeerimpressie van een cadeau dat in Kerstpakketje Utrecht verstopt zit.


Benieuwd wat er nog meer in Kerstpakketje Utrecht verstopt zit?


    Ja, vertel me meer!   

Of bekijk onderstaande blog voor 5 dingen die je absoluut niet moet doen tijdens het samenstellen van een kerstpakket.


    Wat handig om te weten!   


Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we al meer dan 25.000+ mensen blij gemaakt met een Rondje Mario. Wanneer ga jij?
Reactie plaatsen