Waarom een kerstpakket zo vaak teleurstelt! Voorkom dat je deze 5 fouten maakt tijdens het samenstellen van een kerstpakket
Waarom een kerstpakket zo vaak teleurstelt? Voorkom dat je deze 5 fouten maakt bij het geven een kerstpakket
19 augustus 2022 

Waarom een kerstpakket zo vaak teleurstelt? Voorkom dat je deze 5 fouten maakt bij het geven een kerstpakket

De kerst komt inzicht. Tijd om je als werkgever te oriënteren op jawel.. het kerstpakket! Het blijft een apart fenomeen. Je krijgt allemaal spullen die je zelf niet zou kopen. Maar tegelijkertijd zijn we enorm teleurgesteld als we niets krijgen.

Als werkgever kan je heel veel goed doen met een kerstpakket, maar je kan ook heel veel verkeerd doen. Benieuwd hoe je teleurgestelde werknemers voorkomt? Dan raad ik aan de volgende 5 tips op te volgen!

Na het lezen van dit artikel weet je:

1. Dat het geven van een cadeaubon tot teleurgestelde werknemers kan leiden
2. Dat het geven van non-food kerstpakketten de nieuwe trend is
3. Hoe je je werknemers verrast met een totale ervaring als kerstpakket

1. Een kerstpakket is geen verzamelbox voor kerstmeuk

Nee, nee, en nog eens nee! Een kerstpakket is een geschenk aan je personeel om te laten zien dat je blij met ze bent en hun inzet waardeert. Je kan het zien als het schouderklopje van de baas. Zorg ervoor dat je voorkomt dat de helft van het kerstpakket op de voorraadplank beland. Hiermee gaat de hele aardigheid van een kerstpakket verloren. Geef in plaats daarvan iets waar je personeel echt blij mee is.

2. Ga niet voor simpel: kies niet voor de cadeaubon

Nee! Je personeel haar eigen kerstpakket laten samenstellen of uitzoeken kan echt niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van kerstpakketten.nl waarin tienduizend ondernemers werden ondervraagd. Bart Poierrié, directeur van kerstpakketten.nl verklaart:

''Het kerstpakket kan gezien worden als een soort schouderklopje van de baas. Met een cadeaubon gaat de hele aardigheid van het kerstpakket verloren. Het is een geschenk waarmee je jouw personeel bedankt en laat zien dat ze het goed hebben gedaan.''
 ''Wil je weten wat de eerste reactie is van je werknemer zodra deze een cadeaubon ontvangt? Jeetje, mijn werknemers maakt het zichzelf wel heel makkelijk. Omdat je zo ontzettend creatief kunt zijn in het geven van een kerstpakket, kan je als werkgever niet wegkomen met een simpel cadeau.''

Een waardebon geven is dan ook het minst inspirerend om te geven, en zo komt dit ook over op degene die het ontvangt.

3. De nieuwe trend van 2022: kies voor een non-food kerstpakket

Met een traditioneel kerstpakket vol voedingswaren stel je altijd teleur. Al die mensen zijn zo verschillend. Bovendien.. met al die speciale dieetwensen en allergieën van tegenwoordig, hoe kun je dan in hemelsnaam iedereen blij maken?

Onmogelijk. Tenminste.. wel als je voor een traditioneel kerstpakket vol voedingswaren kiest. In plaats daarvan kiezen steeds meer bedrijven om hun werknemers te verrassen met een non-food kerstpakket. Die zijn pas echt origineel! Bovendien sla je daarmee nooit de plank mis bij vegan werknemers, personen met allergieën of mensen die geen alcohol nuttigen.

originele kerstpakketten

4. Een kerstpakket in een speciaal thema

Niets is leuker voor je werknemers om een kerstthema te ontvangen in een speciaal thema. Dit is niet alleen ontzettend origineel. Ook maak je het voor jezelf makkelijker om de inhoud van het kerstpakket samen te stellen.

Vind je het moeilijk om een thema uit te kiezen? Denk dan vooral niet te moeilijk. Zo'n thema kan echt van alles. Doet je bedrijf iets met persoonlijke verzorging? Verras je werknemers dan op een stukje me-time zodat ze echt tot rust kunnen komen. Verrijk het kerstpakket met een zachte haman handdoek, massage olie, natuurlijke geurkaarsen en badzout met eucalyptus-geur. Pak je helemaal uit? Trakteer je werknemer dan ook op een dagje sauna.

leuke kerstpakketen 2022

5. Verras je werknemers met een totale ervaring

Niet alleen kiezen steeds meer bedrijven voor non-food kerstpakketten, ook geven steeds meer werkgevers een totale ervaring weg. Niet gek! Want mensen worden gelukkiger van het hebben van een ervaring dan van het krijgen van spullen, zo blijkt uit een artikel van het NRC.

Dit heeft te maken met vier belangrijke bronnen die zorgen voor langdurig geluk: voorpret, genieten van nieuwe dingen, tijd doorbrengen met vrienden en familie en goede herinneringen. Een ervaring die je deelt met anderen tikt al deze vier geluksbronnen aan. Denk maar eens na hoeveel voorpret je alleen al ervaart voordat je op vakantie gaat!

Met Kerstpakketje Utrecht maak je elke werknemer blij

Wil jij je werknemers verrassen met de totale Utrecht-ervaring? Een ervaring die ze kunnen delen met hun partner, vriend, broer, zus, zoon, dochter of met iedereen. Dan is Kerstpakketje Utrecht echt iets voor jou. Dit is een kerstpakket van Utrechtse ondernemers, voor Utrechtse werknemers.

Dit jaar zijn meer dan 7000+ mensen blij gemaakt met Rondje Mario. En zijn enkele reacties. Leuk he!

''Wij hebben vandaag een Rondje Mario gedaan. We hebben genoten van een zeer vermakelijke, liefdevolle en leuke wandeling in de leukste stad van Nederland. Een 10 voor het idee en presentatie.'' - André en Edith
''Het was echt superleuk! Echt heel leuk hoe jullie dit zo bedacht hebben. We gaan het zeker nog een keer doen, maar dan in Amsterdam. We zijn heel benieuwd naar de volgende.'' - Mara
''Geweldige dag gehad! Mijn vriend en ik hebben vandaag een Rondje Mario gedaan en we hebben echt genoten. Wij wonen al in Utrecht en kennen echt al aardig wat over de stad, maar jullie hebben ons echt verrast met de leuke feitjes! Je ziet heel veel van de leuke dag en kunt onderweg nog 030-shotten en lekkere broodjes eten, een prima combi zo. Dus hartstikke bedankt voor de leuke dag!'' - Keith en Evelien

Bekijk onderstaande video voor een korte sfeerimpressie van een cadeau dat in Kerstpakketje Utrecht verstopt zit.


Benieuwd wat er nog meer in Kerstpakketje Utrecht verstopt zit?


    Ja, vertel me meer!   

Of lees waarom het geven van een waardebon echt niet meer kan..


    Vertel me meer!   
Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we al meer dan 25.000+ mensen blij gemaakt met een Rondje Mario. Wanneer ga jij?
Reactie plaatsen