Amsterdam Airport Schiphol wandelt weg met Rondje Mario: 110 collegas spelen Utrecht uit tijdens jaarlijks teamuitje
Amsterdam Airport Schiphol wandelt weg met Rondje Mario: 110 collega's spelen Utrecht uit tijdens jaarlijks teamuitje
30 augustus 2023 

Amsterdam Airport Schiphol wandelt weg met Rondje Mario: 110 collega's spelen Utrecht uit tijdens jaarlijks teamuitje

''Rondje Mario is het leukste teamuitje dat we sinds tijden hebben gehad!'', dit is één van de vele positieve reacties achteraf van de werknemers van Amsterdam Airport Schiphol. Deze zomer gingen 110 collega's op pad met het Rondje Mario in Utrecht.

Rondje Mario  is een tasje vol funfacts over de stad, leuke vragen voor elkaar, challenges maar vooral heel veel gelach, plezier en teamsfeer. Wat maakt het leuk? Dat vroegen we Arabella, werknemer van Schiphol.

Na het lezen van dit artikel weet je:

 • Waarom Rondje Mario de ideale teambuildingsactiviteit is voor zowel jonge als oude collega's
 • Wat Rondje Mario zo leuk maakt
 • Waarom Rondje Mario leidt tot heel veel plezier, gelach en een goede teamsfeer
 • Met welke prijs alle collega's na het doen van Rondje Mario werden verblijd

De verrassing: een Rondje Mario als teambuilding activiteit

Ja, een verrassing was Rondje Mario zeker, zegt Arabella. Twee keer per jaar hebben we een groot teamuitje met alle collega's van Amsterdam Schiphol. En om heel eerlijk te zijn.. hadden zowel mijn collega's en ik nog nooit van Rondje Mario gehoord. Maargoed, verrassingen zijn het leukste is een bekend gezegde toch? En dat bleek!

Toen er tijdens de introductie vertelt werd dat het bedrijf Rondje Mario oorspronkelijk is opgezet met een date wist ons team zeker dat dit een heel leuk teamuitje zou gaan worden.

Leukste teamuitje Rotterdam

PS. Op bovenstaande foto zie je oprichters Tom en Marloes. Rondje Mario is ontstaan nadat Tom een potje Mario kart van Marloes verloor op hun eerste date. De verliezer van dit potje moest een 2e date organiseren. Tom schreef thuis allerlei funfacts over de stad Utrecht gekoppeld aan vragen om Marloes beter te leren kennen. Na deze 2e date waren Marloes en Tom zo enthousiast dat hun 3e afspraak bij de KvK was: Rondje Mario is een feit! 

Wat maakt Rondje Mario zó leuk om te doen met collega's?

Voor veel bedrijven is het een lastige opgave om een teamuitje te organiseren dat voor elke collega's leuk is. Toch denkt Arabella dat Rondje Mario een superleuk teamuitje is voor de meeste collega's.

''Het is een teambuildingsactiviteit die geschikt is voor zowel jongere en oudere werknemers. Het is heerlijk buiten. Je hoeft niet extreem sportief te zijn. En er zit een leuk competitie elementje in waardoor het tegelijkertijd een spel is.

Daarbij is het superleuk om via Rondje Mario de stad waarin je werkt en woont uit te spelen. Veel collega's weten nauwelijks iets van de stad waarin ze werken. En dan is Rondje Mario de perfecte teamactiviteit om de stad waarin je werkt te ontdekken.''

Amsterdam Schiphol koos er echter voor om een andere stad uit te spelen: Utrecht! ''Ja, het is natuurlijk ook tof om een stad te ontdekken die je niet goed kent. En Utrecht is echt prachtig'', aldus Arabella.

Rondje Mario zou ik aanraden aan elk bedrijf. Het is echt anders dan anders. Luchtig, geschikt voor vrijwel alle collega's, een stad ontdekken en tegelijkertijd heel veel lachen met elkaar! Aldus Arabella.

Aandacht voor elkaar zorgt voor goede teamsfeer

Samen met 109 andere collega's ging Arabella op pad in kleine groepjes van 6 tot 10 personen. Op de vraag wat Arabella van de groepsgrootte vindt antwoord ze als volgt:

 "Ja, de groepsgrootte was goed. Des te minder mensen er in de groep zitten, des te meer aandacht er voor iedereen in de groep is. Je luistert echt naar elkaar en iedereen binnen een kleine groep velt zich gehoord. Zelf zou ik 6 personen het ideale aantal vinden. Door de groep klein te houden leer je alle collega's op een compleet nieuwe manier kennen. En dat zorgt weer voor een hele gezellige teamsfeer.''

Rondje Mario is echt super om het team waarin je werkt op een nieuwe manier te leren kennen en ook ideaal om nieuwe collega's te introduceren binnen het team.

Ouderwets keihard lachen door de funfacts, vragen en opdrachten

Wat ik eigenlijk het leukst vindt aan Rondje Mario is dat het allemaal zo speels geschreven is. Het is een hele luchtige activiteit met het team, waarbij je lekker samen met met je groepje de stad ontdekt.

Vrijwel alle funfacts die ik heb gehoord kende ik niet, maar toch waren deze heel leuk om te horen. En ja.. de vragen en opdrachten zorgen er voor dat je  ouderwets KEIHARD hardop lacht met team.

Wist je dat de afgelopen 4 maanden meer dan 85 bedrijven, variërend in grootte van 8 tot 125 collega's Rondje Mario hebben gelopen. Daar ben ik echt hartstikke trots op! Rondje Mario is inmiddels te doen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. - Tom, oprichter Rondje Mario.

Het weetje over de vrouwelijke Sofie op de stoplichten en de variant in Nijmegen is hilarisch

"Poeh.. dan moet ik even nadenken. Oja, ik vond het heel leuk om te zien dat Utrecht als één van de eerste steden ter wereld een vrouwelijk symbool genaamd Sofie gebruikt als stoplicht. En dat er dus in Nijmegen een pikante variant staat.

 Ook is het natuurlijk superleuk dat alle Utrechters samen een gedicht bouwen langs de Oudegracht. En er elke week een nieuwe letter wordt aangelegd om het gedicht verder uit te bouwen. Wie weet arriveert het gedicht in de toekomst Amsterdam en kunnen wij het verder uitbreiden, haha.''

Afsluiting met een hapje en de Rondje Mario Prijs

Na alle spanning en sensatie van Rondje Mario bekroonde Amsterdam Schiphol de dag met een hapje bij de Metro Kitchen op de Jaarbeurs. "Na 2 uur wandelen was het heerlijk om op een stoel te belanden. En net voor het eten werd elke collega verrast met een superleuke prijs. Iedereen mag namelijk een gratis Rondje Mario bestellen voor een stad om te doen met vrienden of je partner. Ik ga binnenkort Rotterdam uitspelen met mijn vriend.

Ik heb toen ik thuis kwam direct een Rondje Mario besteld om te samen te doen met mijn vriend. Rotterdam staat binnenkort op de planning om uitgespeeld te worden. Daar hebben we heel veel zin in.

Is dit een leuke teamactiviteit voor jou?

Ben jij de aangewezen persoon om een origineel, creatief en superleuk teamuitje te organiseren? En lijkt het je leuk om te sparren over de mogelijkheden? Plan dan nu direct een online afspraak in met Tom, oprichter van Rondje Mario.


    Maak een online afspraak   

Of bekijk meer voorbeelden van kaartjes die in Rondje Mario verstopt zitten.


    Voorbeeldkaartjes van Rondje Mario   
Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we al meer dan 25.000+ mensen blij gemaakt met een Rondje Mario. Wanneer ga jij?
Reactie plaatsen