Lachen, plezier & teambuilding: deze opdrachten uit de werkgeluk-scheurkalender zorgen voor één jaar lang kantoorfeest en werkgeluk
Lachen, plezier & teambuilding: deze opdrachten uit de werkgeluk-scheurkalender zorgen voor één jaar lang kantoorfeest en werkgeluk
15 maart 2024 

Lachen, plezier & teambuilding: deze opdrachten uit de werkgeluk-scheurkalender zorgen voor één jaar lang kantoorfeest en werkgeluk

Wie zegt dat werken niet leuk kan zijn, heeft nog niet van de werkgeluk-scheurkalender gehoord. Dit is geen gewoon teamuitje, maar de ultieme manier om teamspirit op te bouwen en de week met een lach te beginnen.

Ben jij benieuwd naar 26 kansen om samen te lachen, lekker gek te doen en te groeien als team? In deze blog verklap ik enkele voorbeelden.

Lachen, plezier & teamsfeer

De werkgeluk-scheurkalender is goed voor:

 1. Eén jaar lang kantoorfeest
 2. 26 opdrachten die eenvoudig te zijn maar...
 3. wel zorgen voor heel veel gelach, plezier en teamsfeer op de werkvloer.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het heel simpel. Eens per twee weken krijgt een collega de eer om een opdracht uit de kalender te scheuren. Vervolgens hebben jullie als team 2 weken de tijd om een opdracht uit voeren. En raad eens? Na twee weken staat er weer een gloednieuwe teamopdracht op jullie te wachten. En dat één jaar lang.

3 categorieën voor: humor op kantoor, vitaliteit en teambuilding

Benieuwd naar welke opdrachten je precies kan verwachten? De werkgeluk-scheurkalender heeft alles in petto. Alle opdrachten zijn onder te verdelen in drie categorieën.

 • Categorie 1: teamsbuilding. Even geen teams meeting, maar teams-building. Want een goede teamsfeer leidt tot grootse prestaties.
 • Categorie 2: vitalitijd. Maak tijd voor vitaliteit, want een gezond lichaam is een gezonde geest.
 • Categorie 3: kantoorhumor. Want lachen is (naast koffie) het beste medicijn voor het opstarten van een stroeve werkdag .

Het is de ideale kans om als team te groeien, te lachen en herinneringen te creëren waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Voorbeeldopdracht Teamsbuilding

Heb je je wel eens afgevraagd hoe die ene collega precies woont? Heeft Theo een partner? Kinderen? Huisdieren? En wat doet Jette eigenlijk het liefst in haar vrije tijd?

Als je je dat wel eens afvraagt, dan ga je deze opdracht geweldig vinden. De opdracht heet: Welcome to my Crib. De omschrijving hierbij is als volgt: Psst.. mag ik even binnenkijken? Elke collega geeft een inkijkje van het leven thuis in maximaal 2 minuten. Leuk hè!

teambuilding

Hoe dit er bij ons op kantoor aan toe ging?


Voorbeeldopdracht Vitalitijd

Weet je wat zo leuk was aan vroeger? Dat je toen nog geen telefoon had. En je in de pauzes echt met collega's moest praten. Of je het nou wilde of niet..

Deze opdracht brengt je weer even terug naar die goeie ouwe tijd. De opdracht heet nameijk Digital Detox. En yup.. degene met de meeste schermtijd aankomende week trakteert op... TAART.

teambuilding

Voorbeeldopdracht Kantoorhumor

Wel eens gehoord van het gezegde: samen eten is olie voor de vriendschap? Daar kan ik mezelf heel goed in vinden, tenzij collega Bert gaat koken. Volgens mij kan hij niet eens een eitje bakken. Maargoed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hahaha.

De opdracht luidt als volgt: transformeer je lunchpauze in een culinair festijn. Samen bereiden jullie een 5-gangen diner voor. Ieder collega draagt een steentje bij. Zullen we Bert maar de boodschappen laten doen?

teambuilding

Hilarische reacties

De reacties van bedrijven op de werkgeluk-scheurkalender zijn HILARISCH. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de foto's en filmpjes die wij toegestuurd krijgen, hahaha.

De eerste anderhalve maand zit erop. Dit betekent dat we 3 opdrachten hebben voltooit met het team. Wat hebben we nu al gelachen met elkaar. Elke keer zitten we met het team in spanning op welke teamopdracht nu weer gaat komen. Vooralsnog superleuk en origineel.. En we zijn nog lang niet klaar. - Jim Zeehuisen
Rondje Mario blijft verrassen. Na het geweldige teamuitje direct de werkgeluk-scheurkalender aangeschaft. De eerste maand is nu al echt fantastisch. De opdrachten zijn origineel, gemakkelijk uit te voeren en zorgen voor heel veel gezelligheid op de werkvloer. - Darren de Munck
Geweldig om te zien hoe de werkgeluk-scheurkalender leeft bij elke collega, hahaha. We zijn zeer nieuwsgierig naar de komende opdrachten. - Manon Remijn

Ideaal als relatiegeschenk

Hoe leuk is het om je relatie te verrassen met een portie werkgeluk? Dat dacht ik al! Dat is natuurlijk waanzinnig leuk. En net een tikkie origineler dan dat bosje bloemen,.

Mark my words: eens in de twee weken zal je worden bedankt omdat dankzij jou elke collega weer met een glimlach op het gezicht op de werkvloer rondloopt. Wedden dat je voorlopig niet meer stuk kan?

Deze werkgeluk-scheurkalender moet ik hebben!

Hohoho rustaaaghh. Niet te gretig worden hè. De werkgeluk-scheurkalender kan je bestellen via onderstaande knop.


    Ja, geef ons werkgeluk   

Wil je de werkgeluk-scheurkalender weggeven als relatiegeschenk? Dan heb je uiteraard recht op staffelkorting. Stuur een mailtje naar tom@rondjemario.nl of app 0624417090 om een aantrekkelijk prijsje te ontvangen.Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we het afgelopen jaar al meer dan 7000+ mensen blij gemaakt met een tasje vol liefde! Wanneer verras jij je partner met Rondje Mario?
Reactie plaatsen