Hak jij je collegas in de pan? Smullen maar!
Hak jij je collega's in de pan? Smullen maar!
15 maart 2024 

Hak jij je collega's in de pan? Smullen maar!

Dit spel is PAN-tastisch. De ideale manier om in gezellige sferen te komen met je collega's. Wedden dat de tranen straks over je wangen rollen van het lachen? In deze blog leg ik uit hoe het pannenspel precies werkt.

Welke ingrediënten heb je nodig voor van het pannenspel?

Het pannenspel is een heel simpel gerecht. Het enige wat je nodig hebt is een portie gezellige mensen en:

  • Een pan of schaal
  • Papier
  • Een pen
  • Een timer
  • Minimaal 4 gezellige mensen

Hoe werkt het?

Maak 2 teams van minimaal 2 personen. Elke speler schrijft op 3 losse papiertjes een ding, dier of persoon. Wees origineel en creatief in de woorden die je kiest, want dat maakt het spel nog veel leuker. Tip: maak het ook niet te moeilijk, daar kom je later nog achter... Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld: Een cactus, Freek Vonk of je gekke baas. Warning: je baas kiezen is op eigen risico.

Let op: het is de bedoeling dat je een woord opschrijft die elke speler in het spel kent. Zorg dat niemand kan zien wat je opschrijft, vouw je 3 papiertjes dicht en stop alles met een pan. Ben je bijvoorbeeld met zijn zessen? Dan zitten er dus 3 x 6= 18 briefjes in de pan.

Ronde 1: omschrijven

Ready to humble? Kijk, dat wil ik horen! Er zijn 4 rondes: omschrijven, uitbeelden, 1 woord en 1 geluid. Zet de timer op 30 seconden en spelen maar. Het team met de meeste punten wint.

Persoon 1 van team 1 heeft 30 seconden de tijd om zo veel mogelijk briefjes uit de pan te omschrijven. Raadt een ander teamlid wat er op het briefje staat? Dan leg je het briefje apart en heeft dat team een punt. Een soort 30 seconds dus.

Na 30 secondes is persoon 1 van team 2 aan de beurt. Zo ga je om en om door, net zo lang totdat de pan leeg is. Oja, als je een hapje (papiertje) uit de pan pakt, mag dit niet teruggelegd worden voordat het geproefd (geraden) is!

Ronde 2: uitbeelden

Stop alle briefjes weer terug in de pan en ga door naar ronde 2: uitbeelden. Het principe is hetzelfde, alleen moet je de briefjes nu uitbeelden. Eerlijk is eerlijk: dit is moeilijker dan het lijkt. Probeer maar eens Freek Vonk uit te beelden. Snap je nu wat ik bedoel? Tip: probeer dus alle ingezonden briefjes goed te onthouden, dit gaat je helpen in de volgende rondes!

teambuilding

Ronde 3: één woord

Alle briefjes gaan opnieuw in de pan. Staat de timer aan? Dan heb je nu 30 secondes om met 1 woord zo veel mogelijk briefjes te omschrijven. Let wel op; je mag maar één woord noemen.

Als het goed is heb je de briefjes al 2 keer voorbij horen komen, dus je moet goed nadenken voor welk woord je kiest.

Ronde 4: één geluid

Yup, je hoort het goed. Omschrijf elk briefje net - zoals de naam het al zegt - één geluid. Wedden dat jij je lach niet meer kan inhouden? Welk geluid maakt een cactus bijvoorbeeld? Hahaha!

Heel veel plezier! Hak ze in de pan en smullen maar.

Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we het afgelopen jaar al meer dan 7000+ mensen blij gemaakt met een tasje vol liefde! Wanneer verras jij je partner met Rondje Mario?
Reactie plaatsen