Rondje Mario: de leukste activiteit voor studenten in Utrecht!
Rondje Mario: de leukste activiteit voor de jaarclub vorming!
04 augustus 2022 

Rondje Mario: de leukste activiteit voor de jaarclub vorming!

Spannend! Het nieuwe studiejaar staat weer voor de deur. Voor veel studenten een moment waar al maanden van tevoren naar uit wordt gekeken. Krijg ik wel genoeg vrienden? En wordt Utrecht mijn nieuwe thuis?

Na Rondje Mario weet je zeker dat elke student een geweldige tijd tegemoet gaat. Het is de ideale manier om het leven als student in Utrecht in te luiden. Kortom: ben je op zoek naar een leuke activiteit voor jullie introductieweek of clubvormingen? Dan raad ik aan dit artikel zeker verder te lezen.

Na het lezen van dit artikel weet je:

 • Hoe elke student zich helemaal thuis voelt in een onbekende stad
 • Welke elementen er in en tasje vol studiepunten verstopt zitten
 • Dat Rondje Mario een ideale activiteit is voor studenten tijdens de introductieweek
 • Hoe afgelopen half jaar meer dan 7000+ mensen zijn blij gemaakt met een Rondje Mario

Rondje Mario: 1000% plezier, gelach en nieuwe vrienden gegarandeerd

Zin om een dag vol plezier te organiseren voor jullie nieuwe studenten? Een dag totaal anders dan anders.

Een dag waar studenten zowel elkaar als Utrecht op een leuke manier leren kennen. En een dag waarbij studenten de mooie pareltjes, funfacts en typische lekkernijen van ons prachtige stadsie ontdekken.

Klinkt dat leuk? Verras jouw studenten dan nu met een tasje vol studiepunten van Rondje Mario!

Studenten gaan samen op pad met kaart en enveloppen. En spelen Utrecht uit met een tasje vol funfacts, leuke vragen, challenges & plezier. Eén ding is zeker: Rondje Mario is het ideale uitje voor jullie introductieweek.

wat te doen voor introductieweek Utrecht

Elementen die in een tasje vol studiepunten verstopt zitten

Nieuwsgierig geworden? Dat dacht ik al! Bij deze verklappen we enkele voorbeelden van kaartjes die in het tasje vol studiepunten verstopt zitten.

Kaart en enveloppen: Weg met die mobiel! Lekker ouderwets op pad door Utrecht met kaart en enveloppen. Op de kaart staat aangegeven waar op de route je het envelopje mag openen. Wie deze envelop mag openmaken? Dat is bij elke envelop anders.

Degene die het mooiste fluit bijvoorbeeld. Of degene met de meest kleurrijke sokken aan.

teambuilding Utrecht

Funfacts: In de enveloppen zitten o.a. funfacts verstopt. Niet van die oubollige weetjes. Maar weetjes waarmee je de show steelt bij iedere student.

Wist je bijvoorbeeld dat Badass Beatrix een paar uurtjes moest brommen in de cel? Vanwege het stelen van een handje fruit! Dat hadden we toch niet verwacht van onze lieve koningin.

Leuke vragen: Aan elke funfact zit een vraag gekoppeld. Een vraag die leidt tot leuke, verrassende ontdekkingen over je nieuwe medestudent.

Zo moet je bijvoorbeeld vertellen welke wijze les je van je ouders hebt geleerd en graag wilt meegeven aan je studenten.

Truth or Dare: Pray the lord! Krijg je een tikkeltje ongemakkelijke dare voorgeschoteld of die eerlijke, eye-opening vraag? Eén ding is zeker: tranen schieten in je ogen. Van het lachen welteverstaan.

Zo moet je bijvoorbeeld iets grappigs over jezelf vertellen wat anderen nog niet weten. Interessant... 

321-wijzen!: Wie is de grootste flirt? Wijzen! Ben jij de lul? Dan is het tijd om te biechten en de verdiepingsvraag op de achterkant over jezelf te beantwoorden. Juice!

Minigames: Game on orrr Game over. Brb, ben even zo snel mogelijk een boom aan tikken. xx

De Quiz van Marie Claire: Een ontgroening is er niks bij.

Want wist je al dat de 'pandapunt' is bedacht in een Utrechts studentenhuis, omdat degene met de meeste pandapunten het bamboeplantje in huis moest verzorgen (want dan heb je blijkbaar net als panda's meer interesse in bamboe dan in seks)? 

De échte Utrechters quiz: Ha jochieee! Wie is de rasechte Uuuuuuutregter? Dat wordt snel duidelijk. In ieder Rondje Mario zit een quiz over typische uitspraken & gezegdes van Utregt. En de verliezer? Die trakteert op...

Weet je bijvoorbeeld wat het gezegde: ''K mos me neef effe-n-'n hand geven'' betekent? Dat ik moest plassen!

Wat te doen met team in Utrecht

Typische Utrechtse lekkernijen: Inderdaad! Typische Utrechtse lekkernijen. Heb je bijvoorbeeld al eens de verrukkelijke Domtorentjes van Theo Blom geproefd?

De Domtorentjes van Theo Blom zijn zo lekker dat een dief de ramen intikte van Theo en de Domtorentjes probeerde te stelen. Deze slimme dief had echter perongeluk de gipsplaatjes meegenomen in plaats van echte domtorentjes. Bummer! Dat moet een bezoekje naar de tandarts hebben opgeleverd.

Diploma: Het tasje vol studiepunten kan uiteraard niet worden afgesloten zonder een diploma voor het team met de meeste studiepunten. Woehoeeeee geslaagd!
Benieuwd naar enkele reacties?

Dat snap ik! Afgelopen jaar zijn meer dan 7000+ mensen blij gemaakt met een Rondje Mario. De ene reactie was nog leuker dan de andere! Neem bijvoorbeeld:

wat te doen met vriend

Tijdsduur

Tijdens dit tasje vol studiepunten hebben studenten 2 tot 3 uur plezier met elkaar. Uiteraard eindigt het Rondje in hartje Utrecht en kan je op het terras nog even borrelen en napraten over alle spanning en sensatie.

Voor hoeveel personen is het tasje vol studiepunten geschikt?

Rondje Mario: speciaal voor studenten, is helemaal top om in groepjes van 4 personen te doen. Zo krijgt elke student de ruimte om de vragen te beantwoorden en wordt al heel snel een band met elkaar opgebouwd.

Met Rondje Mario is iedere student toerist in eigen stad

Of je nu al voor langere tijd in Utrecht woont of echt een groentje bent, tijdens Rondje Mario waant iedere student zich toerist in Utrecht. Hoe leuk is dat!

Samen met nieuwe mede-studenten speel je ons stadsie uit en worden de mooiste pareltjes, plekjes en weetjes over de stad ontdekt. Eén ding is zeker: 1000% gelach, plezier en nieuwe vrienden gegarandeerd.

Dus.. wil je je nieuwe studenten verrassen met een leuke activiteit voor jullie introductieweek? Dan weet je wat je te doen staat!


    Neem contact op!   

Of vraag direct een offerte aan.


    Ja, ik wil een offerte ontvangen   
Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we al meer dan 25.000+ mensen blij gemaakt met een Rondje Mario. Wanneer ga jij?
Reactie plaatsen