Tara (24) en Alex (28) lopen weg met Rondje Mario: 4 steden in één jaar. Wat maakt het leuk?
Tara (24) en Alex (28) lopen weg met Rondje Mario: 4 steden in één jaar. Wat maakt het leuk?
11 juli 2022 

Tara (24) en Alex (28) lopen weg met Rondje Mario: 4 steden in één jaar. Wat maakt het leuk?

Tara (24) en Alex (28) wandelen weg met Rondje Mario. In één jaar tijd heeft dit dolgelukkige stel al 4 steden & het liefdesspel uitgespeeld. Utrecht, Nijmegen, Leiden & Amsterdam. Alleen Groningen ontbreekt.

Dat Groningen snel aan de beurt is, staat vast! Wil je weten waarom Rondje Mario zo leuk blijft? Dat leggen Tara en Alex graag uit. Veel leesplezier!

Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Welke elementen Tara en Alex zo leuk vinden aan Rondje Mario
  • Welke funfacts het meest zijn bijgebleven
  • Wanneer Tara en Alex erg moesten lachen tijdens Rondje Mario
  • Voor wie Rondje Mario geweldig is om te doen

De eerste ontmoeting

Tara en Alex, inmiddels enkele jaren samen, gaan vaak samen op avontuur. Wandelen vinden ze heerlijk. Op het strand, in het Amsterdamse bos of in de stad.

''Vaak eindig je dan toch wel op bekend terrein. Plots kwam ik op Instagram een advertentie van Rondje Mario tegen.

Dit zag eruit als een dag totaal anders dan anders. Samen op pad met een tasje vol liefde. De website zag er leuk uit. Dus ik dacht: we proberen het gewoon'', aldus Tara.

wat te doen met vriend

Dag totaal anders dan anders

Meteen toen Alex en Tara Rondje Mario in hun handen hadden, waren ze verkocht.

 ''Ja! Eigenlijk voelde het vanaf het begin direct goed. De charme van een tasje, een plattegrond, en bijbehorende envelopjes maken je meteen enthousiast.

Echt even ouderwets op pad met kaart en enveloppen. Weg van de telefoon. Op de kaart staat precies aangegeven waar je welk envelopje mag openen'', zegt Alex.

"De bijbehorende vragen zorgen écht voor leuke, diepere gesprekken over de relatie. En het ene moment wandel je in de drukte van de stad en het andere moment kom je lekker tot elkaar in een rustig, ontspannen parkje", vult Tara aan.

''Rondje Mario zou ik aanraden aan elk stel! Het is de perfecte manier om een gezellige dag met elkaar te hebben en een stad te ontdekken. Hierbij maakt het niet uit wat je leeftijd is. Of je nu 2 of 26 jaar een relatie hebt, je hebt een topdag met elkaar'' - Alex

Wat maakt Rondje Mario leuk?

Op de vraag wat Rondje Mario leuk maakt antwoord Tara:

 ''Wat we vooral heel leuk vinden is de diversiteit aan kaartjes & elementen die in het tasje zitten verstopt. Van tevoren wordt bijvoorbeeld met een vraag bepaald wie het envelopje mag openen en voorlezen. Dat vonden we echt een heel leuk onderdeel. Ook zorgde dit voor verrassende ontdekkingen, haha.

Zo stond op één van de enveloppen dat degene met de langste tong het envelopje mocht openen.  Of degene die het meest op zijn of haar moeder lijkt.

Beiden vinden we dat we heel erg op onze moeder lijken. Dus toen hebben we het aan drie verschillende personen gevraagd om tot een onafhankelijk besluit te komen.''

wat te doen met partner

Funfacts

In Rondje Mario zitten allerlei funfacts over stad verstopt. Niet van die oubollige weetjes, maar weetjes waarmee je de show steelt op iedere verjaardag en zorgen voor een WOW-gevoel.

''Wat ik een heel leuk weetje vond was dat we voor het huis stonden waar Koning Alexander aka Prins Pils zijn studententijd had doorgebracht.

En dat we vervolgens op de plek stonden waar hij zijn Ford Sierra XR 4X4, na een avondje stappen, zo de plomp inreed'', aldus Alex.

Tara dacht meteen aan het 'verdomde gootje' in Nijmegen. Rondom dit gootje wordt veel gescholden. Regelmatig belandt hier een fietser met zijn wielen in het gootje, gevolgd door een smaakmakende klapper op de grond.

Auch! En dan moet het ongemakkelijk moment van opstaan en doen alsof er niks aan de hand is nog komen....

wat te doen met vriendin

Truth and Dares

Ook de truth and dares zijn volgens het liefdeskoppel eenÍ leuke toevoeging aan Rondje Mario.

''De vraag wanneer we echt voor het laatst hardop hadden gelachen met elkaar zette ons wel aan het denken. En bij één dare moest Alex mij een huwelijksaanzoek doen.

Dus ik dacht: Alex gaat op een knie vertellen dat hij heel veel van me houdt, maar... in plaats daar van vroeg hij of ik samen met hem een wijntje wilde drinken... Dus op het échte aanzoek kan nog even geoefend worden.''

Leuke vragen

In Rondje Mario is elke funfact gekoppeld aan een bijbehorende vraag. Vaak een vraag die je laat nadenken over de relatie, maar die bovenal voor heel veel liefde zorgt.

"De vragen zijn echt heel creatief bedacht en leuk verzonnen. De vraag 'Wat ging er de afgelopen tijd goed binnen de relatie en wat kan beter?' vond ik een hele interessante vraag. Dat is gewoon heel fijn om te weten en te vragen aan elkaar.

Ja, dat gaf echt een boost voor de toekomst. Ook leiden de vragen indirect tot heel veel complimentjes. Dus ik snap wel waarom het een dag vol vol liefde wordt genoemd,'' aldus Alex.

leuke activiteit met vriendin

Plaatselijke lekkernijen & drankjes

Tot slot leer je tijdens Rondje Mario ook de typische lekkernijen en drankjes van de stad kennen. Zo maakte Alex in Nijmegen kennis met de discodel, een frikandel bestaande uit mayonaise en de welbekende spikkels van een softijsje (discodip).

''Aparte combinatie op het eerste gezicht, maar wel verrassend lekker!''

In Utrecht maakten Tara en Alex kennis met het Utrechtse shotje NUL30 Vodka. In de échte Utrechtse bruine stamkroeg Café Weerdzicht was het koppel direct een opvallende verschijning.

''Iedereen die binnen zat wist direct dat we via Rondje Mario kwamen'''. Normaliter komt het soort mens zoals wij niet in deze kroeg terecht, dus we moesten wel van Rondje Mario zijn'', aldus Tara.

Nijmegen en Utrecht de favoriet

Alle steden liggen erg dicht bij elkaar. Als Tara en Alex dan toch moeten kiezen gaan ze voor Nijmegen en Utrecht.

''Aan Nijmegen klopte alles!''

''Utrecht en Café Weerdzicht zijn dan weer echte pareltjes. De plekjes waar je heen gaat. Utrecht zelf is superdruk en dan loop je ineens samen aan de prachtige, rustige singel.''

Aan wie zou je Rondje Mario aanbevelen?

Rondje Mario is volgens Tara en Alex voor elk stel geschikt. Hierbij maakt het niet uit of je nu 2 jaar verkering hebt of 26 jaar getrouwd bent.

''Om heel eerlijk te zijn: aan elk stel! Rondje Mario is gewoon echt heel leuk om te doen.

Het is echt een hartstikke leuke manier om de stad waarin je woont op een totaal andere manier te leren kennen. Maar een stad die je helemaal niet kent via Rondje Mario leren kennen is echt ultiem'', aldus Alex!

leuke activiteit met vriendin

Tips

Op de vraag of hoe Rondje Mario verbetert kan worden moet het stel lang nadenken.

Voor Alex zou het Rondje helemaal af zijn als het nog een tandje actiever kan, bijvoorbeeld met een activiteit binnen het Rondje. Zoals de Domtoren beklimmen bijvoorbeeld.

Tara sluit af met de tip dat er heel snel meer steden bij moeten komen! :-)

Met Rondje Mario speel je toerist in eigen land

Lijkt het je leuk om binnenkort ouderwets gezellig op pad te gaan met je grote liefde? Met Rondje Mario speel je toerist in eigen land. Hoe leuk is dat! Je bent even heerlijk met elkaar en ontdekt de mooiste weetjes, pareltjes en plekjes van de stad. Een ding is zeker: 1000% liefde, plezier en gelach gegarandeerd.


        Bestel nu!     
Over de schrijver
Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid tot een absolute droom. Samen met mijn zusje Door hebben wij één doel. Elk koppel in Nederland verblijden met een tasje vol liefde. Inmiddels hebben we al meer dan 25.000+ mensen blij gemaakt met een Rondje Mario. Wanneer ga jij?
Reactie plaatsen